Logo

Falkland Toneel

Theater

Na 100 jaar valt eind 2024 het doek voor Falkland Toneel. Tot die tijd kan je genieten van voorstellingen op locatie. Zo zijn zij ook te zien bij Ons Podium op het Veld-Festival op 14 september.

Falkland Toneel bestaat uit een groep razend enthousiaste toneelspelers van verschillende leeftijden, bijgestaan door een aantal medewerkers voor bijvoorbeeld de kostuums, decors en de regie.

In 2024 viert deze club, die ooit begon als ‘Arbeiders toneelvereniging Falkland’, haar 100-jarig bestaan. In die eeuw is er veel veranderd. Van een kleine groep idealistische dilettanten (zo heette dat vroeger), die uitsluitend stukken van de socialistische toneelschrijver Herman Heijermans op het programma nam, is de vereniging geëvolueerd tot een eigentijdse organisatie met een breed spectrum aan stukken voor zowel de jeugd als het volwassen publiek. Stukken van eigentijdse schrijvers, klassiekers en repertoire geschreven door eigen leden wisselden elkaar moeiteloos af.

Omdat Falkland in het jubileumjaar bijna geen gebruik kunnen maken van het geliefde Theater de Beun, hebben ze de plannen voor grootse voorstellingen in De Beun moeten bijstellen. Als het publiek niet naar hun toe kan komen, komen zij naar de Heilooërs toe. Zo spelen ze korte stukken op heel veel verschillende plaatsen in Heiloo. Je kunt daarbij denken aan verzorgingshuizen, restaurants (Theaterdiners of een high tea), bij mensen thuis, in het Historisch Museum, de bibliotheek etc.

Op deze manier kan Falkland naast het vieren van deze mijlpaal ook waardig afscheid nemen van het publiek.

Na honderd jaar valt op 31 december 2024 definitief het doek voor Falkland Toneel…

zie: https://www.falklandtoneel.nl/